Valgfag er et nytt fag elevene begynner med i 8. klasse, og som de skal ha 2 timer i uken alle 3 årene på ungdomsskolen. Hvert år skal de velge på nytt, men de kan fortsette med samme valgfag om skolen tilbyr det. Det får karakter i valgfag.

Det er ikke sikkert at alle elevene får sitt 1. ønske, da gruppestørrelsen kan begrense hvor mange som kan være der. Ved eventuelt for mange elever på en gruppe, er det loddtrekning om hvem som må få sitt 2. eller 3. ønske.

Elevene må prøve det valgfaget de er plassert på i 2 uker før de kan søke om å bytte. Det må søkes om bytte før høstferien, med mindre det er helt spesielle grunner ved en senere anledning. Det handler om at faglærer legger opp til et løp gjennom året der kompetansemål blir gjennomgått, og er en del av vurderingen i faget. Da blir det vanskelig om eleven kommer inn senere enn høstferien.

Hvis det er ønskelig å søke om å bytte valgfag, benytter dere skjema dere finner her. Det skal leveres i postkassen utenfor rådgivers kontor, evt. sendes på mail til rådgiver. Svaret på søknaden blir gitt direkte til eleven på skolen, eller sendt på its.

Ta kontakt om dere lurer på noe!

Rådgiver Siv Dyrstad Johannessen               

Mail: siv.dyrstad@lindesnes.kommune.no

Tlf. skolen: 38 27 33 20