Klargjøring til avreise Hovden gikk unna på rekordtid i år. En buss kom med henger, slik at det gikk som en drøm å få med seg alt av ski. Resultatet var at vi kunne komme oss av gårde rundt en halvtime tidligere enn vanlig. Det kom godt med, i og med at det det siste halve døgnet hadde snødd en del på Agder. Vi kom oss derimot et godt stykke opp i Setesdalen før vi møtte fast snødekke på veien. 

20230313_095110.jpg 

Temperaturen krøp under nullpunktet før vi nådde Hovden, så da vi kom fram til Fjellstoga ble vi møtt av ganske tett snødrev. Ski, bagasje og folk snødde nesten ned mens vi gjorde klar for innkvartering i rom og hytter. Likevel var planen å komme seg ut på tur før middag, og det gjorde vi.

20230313_135814.jpg

Turen gikk i nærområdet rett på andre siden av riksvei 9. Vi opplevde stor variasjon i skierfaring, og det ble nok en tøff start for de som hadde førstegangstur i dette været. Likevel var det mye pågangsmot å spore i gjengen. Løypene hadde dessverre snødd igjen, så Vassmyraelevene måtte mer eller mindre tråkke sine egne spor i dag. Dette satser vi på blir noe helt annet i morgen, da været er meldt mye bedre. Normalt går elevene en god runde i Lundane-løypa første ettermiddagen, men i år måtte vi snu da de første motbakkene var tilbakelagt. Hadde vi gått videre, så hadde vi fått konstant snøvær rett i fleisen. I det minste fikk elevene kjenne på hvordan høyfjellet kan være utfordrende om vinteren.

20230313_144546.jpg

20230313_144548.jpg

Etter en tidlig retur til Fjellstoga kunne elevene installere seg på rommene sine før middag. Middag i dag var pastarett med pølser, med tilpasning for dem som hadde andre behov. Det så ut til å falle i smak. 

20230313_170212.jpg

20230313_170219.jpg

I kveld kom Skipatruljen fra Hovden Skisenter for å informere om sikkerhet i bakken, både i forhold til skikjøring, oppførsel og snøskredfare. Da skal elevene stå bedre rustet når noen av dem drar på kveldskjøring i bakken i morgen eller står i bakken på torsdagen.

 

Resten av kvelden har vært til egen disposisjon, noe nok mange har sett ekstra fram til ved skiskolen. Det gir en mulighet for både elever og lærere til å møtes på en annen arena enn i eller rundt skolebygningene. 

 

I morgen er det klart for en skikkelig turdag. Været ser ut til å være på vår side, så forhåpentligvis vil mange få en god ski- og turopplevelse da.